Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с хидравликата на волана при 159

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
    Попитай в същия магазин колко ще струва Tutela GI/VI, че ми стана интересно.
    Или дай координати за да попитам лично.
    42 лева, колега. Колкото всъщност се оказа в крайна сметка и GI/R ...
    Грешка били допуснали в образуването на цената ...
    Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX

Comment

• Бях писал преден пост, но го редактирах - днес оглеждах моята 159-ка за видими течове или омазнени връзки по съединенията по хидравликата и мисля, че намерих може би единственото (видимо) място откъдето сълзи постоянно, а при въртене на волана направо протича леко - проблема е точно в мекото съединение между алуминиевите тръбички, които излизат от хидравличната помпа и отиват към рейката. Някой има ли идея дали може да се оправи някъде това или трябва да търся целият детайл? Ето снимки:

Last edited by Telerig; d.m.y г., 15:23.

Comment

• Рейка от 159 - чисто рециклирана.
        Attached Files
        Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

• Първоначално публикувано от Telerig Покажи съобщение
          Бях писал преден пост, но го редактирах - днес оглеждах моята 159-ка за видими течове или омазнени връзки по съединенията по хидравликата и мисля, че намерих може би единственото (видимо) място откъдето сълзи постоянно, а при въртене на волана направо протича леко - проблема е точно в мекото съединение между алуминиевите тръбички, които излизат от хидравличната помпа и отиват към рейката. Някой има ли идея дали може да се оправи някъде това или трябва да търся целият детайл? Ето снимки:

Сваляш маркуча /единия край е на помпата ,другия на рейката/и го даваш да ти сменят маркуча.Има фирми които се занимават с маркучи за хидравлики и др.
          Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

• има, да, на мен ми взеха 55 кинта, но за смяна на доста по-дълъг маркуч. Не знам дали това се отразява на цената. От тогава ми вие помпата.

Comment

• Оставих колата за ремонт в сервиз в провинцията от който съм доволен принципно и знам, че си разбират от работата. Видяха мястото и казаха, че няма проблем да се занесе детайла на машина за поставяне на маркуч и накрайници. Цялата работа по ремонта излезе 112 лв - от които 62 лв. за 2л. зелена хидравлична течност - 20 лв за смяна на маркуча и 30 лв труд. Така или иначе трябваше да сменям течността. Засега съм доволен от волана, не издава звуци при въртене - да видим дали ще има проблеми.
              Last edited by Telerig; d.m.y г., 19:48.

Comment

• Докато съм в отпуск реших профилактично да сменя хидравличната течност, заради лекото виене, което се чуваше от помпата. Казанчето си е старото, само го изчистих много добре след като изкарах старото масло.
                Резултата е повече от това, което очаквах - чувствително по-лесно въртене, изчезна виенето от помпата. Само не знам дали има разлики при различните модели, след като налях цялата тубичка и въртях наляво-надясно казанчето остана празно. Около 230мл. долях от втората туба... т.е. около 1,2 литра събра.
                Last edited by angels; d.m.y г., 16:07.
                Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX

Comment

• И аз реших да сменя маслото без да имам проблеми,че доближаваме 110к.км.
                  Взех зелено LIQUI MOLY пълна синтетика сертифицирано за Фиат и Опел.Резултатът е леко по-лигав волан.
                  145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                  159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                  159 1.9jtdm 05г.

Comment

• какво ще рече 'лигав' волан?
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Лек
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                        Лек
                        Точно!
                        145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                        159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                        159 1.9jtdm 05г.

Comment

• имам хидравлична помпа за 1,9 JTDm
                          sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

• Колеги къде мога да рециклирам въпросната рейка .От няколко дни установих че имам теч от дясно . Днес в сервиза просто потвърдиха. Има ли изпитани сервизи. Ако има за Варна супер ,ако ли не Еконт.
                            Alfa 159 JTD

Comment

• Свържи се с Ники(Фефариста) или Венера севиз,там до колкото знам ги рециклират.
                              alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

• Мерси , ще се свържа с тях. Имам и още едно питане има ли някаква разлика в рейките на 159 примерно 1.9 и 2.4 ако намеря 2ръка примерно.
                                Alfa 159 JTD

Comment

Working...
                                X